Alla inlägg under januari 2008

Av Åsa - 16 januari 2008 22:20

...så verkar det gå bra för mina barn;)


Malin gör mej stolt genom att tänka "vuxet" vad gäller hennes praktik...trots att jag under årens lopp varit dumsnäll, och inte låtit henne få ett eget ansvar vad gäller sommarjobb eller dylikt! Har väl tyckt att det hinns med...nu är du så duktiga o går i skola och har nog med det, så du är värd lite ledighet!

Nå, tanken var god, men det kan ju slå lite fel ut i längden:)

Jag ville bara väl...men så här i efterhand så skulle jag naturligtvis gjort det lite annorlunda!


Så alltså....Magda är ju nu på tur att bli stor...så misstaget kommer inte att upprepas...undrar vad hon kommer att tycka om det? ORÄTTVIST kommer hon väl att skrika rakt ut;) Men en dag så kommer hon att förstå:)

Första barnet brukar ju dock fungera som en liten försökskanin, inte sant?


Hur som helst...TROTS brist på krav från min sida vad gäller Malin...så klarar hon sej alldeles fantastiskt bra ändå, och DET, mina kära vänner, gör mej otroligt stolt:)


Magda gör mej stolt att hon klarar sej så pass bra i skolan som hon gör, trots att hon har det svårt för sej! Hon vet vad som gäller, o vilka krav hon har på sej....och det kämpar hon för att uppnå! Då menar jag kämpa! För hon är inte dum, min dotter, men hon kan inte heller skryta med att ha världens bästa läshuvud som t e x Malin har.;)

Och det gör ingenting...huvudsaken att hon försöker uppnå det hon kan uppnå...och det gör hon verkligen!


Julia är jag bara stolt över för att hon är min...;)

Hon är ju bara barnet än....kraven kommer där också så småningom:)


Så...för att göra en historia, som skulle kunna vara jääättelång, kort....


Jag är en jäkla stolt morsa över mina tre ungar...så det så!


Annars en otroligt lugn dag...KG var in o tiggde till sej lite kaffe;)

Medan Christer o han satt o hinkade det, o pratade dataspel...*Suck*...så tittade jag på Dr Phil! Ja just det...Julia satt också där i köket med karlarna o pratade dataspel;)


Nu är det dags att lägga beslag på datorn o spela Betapet....yeah!



Av Åsa - 15 januari 2008 11:43

Sitter o funderar lite på vad man ska hitta på idag? Borde ta tag i Christer o säga att nu går vi till garaget och röjer...men det känner jag ju inte det minsta för:) Det är bara ett av alla dessa måsten..:(


Roligare låter det då, att fara iväg till syster och gosa med bebis:)

Och vaddå..jag har ju semester, o då är det väl meningen att man ska vila upp sej...eller?


Hmm? Nå, det tål att tänkas på....får väga för eller emot!

Å ena sidan...städa garage...å andra sidan...snusa på bebis...?

Jaa...det blir svårt!



Av Åsa - 14 januari 2008 09:54

Tänk att det ska vara så svårt att göra folk nöjda på den här byn...suck!


Jag tänkte för många år sedan, att det är nog dags att jag gömmer mej i hemmets "hemliga" vrå...(javisst, vad kan vara hemligt på den här byn)....så att folk börjar prata om nån annan ett tag. Tyckte det var lite orättvist mot resten av befolkningen, som gjorde ungefär samma sak som jag...varken mer eller mindre, o kom igen..det är ju sant dessutom!


Hur som helst så verkade det inte funka särskilt bra....för nu när man inte varit ute på något galej eller nåt, utan mest bara sitter hemma, jobbar, tar hand om ungar hem o hushåll, så verkar det också störa folk!

Och eftersom att det i rimlighetens namn inte finns något nytt, så måste det ju börja pratas om saker som hänt för ca 10 år sedan?!


Jesus...get over it liksom!



Jaja..det är bara till att inse...jag måste lära mej att leva med den lotten att vara den mest intressanta för somliga:)

Inte lätt, men ska försöka göra mitt bästa!


Och sen så har jag hört att somliga stör sej på att jag tycker att man ska prata öppet med sina barn vad gäller sex o samlevnad! Vad är det för fel med det nu då? Är det bättre att vi vuxna låtsas om att det är så förbannat jäkla hemligt? Undrar om det är lösningen? Ja, det måste väl vara det när Ljungaverks Guru har talat!


Kan inte säga det nog många gånger alltså...sköt ditt eget skit först, sen kan du börja gnälla på andra som bara försöker få vardagen att gå ihop!

 Skaffa ett liv om inte annat...men det är klart...folk som bara går hemma o inte jobbar, har väl inte så mycket annat att göra! Det kan jag ju förstå.


Sen så vill vi att våra ungdomar ska stanna kvar...så att inte byn dör ut! Vad ska dom stanna för? Så att ni ska fortsätta att ha någon att prata om? Eller vad?! Nej för fan...så illa vill inte JAG våra ungdomar! Dra så fort ni kan härifrån...stanna inte här, o bli förgiftade av människor som inte kan acceptera sina egna livsöden....surar för det, sen får frustrationen gå ut över alla andra, istället för att dom tar tag i saken!


Ni har min välsignelse alla ni som kan flytta hemifrån o klara er själv....STICK SÅ FORT NI KAN, o vänd er inte om!









Av Åsa - 11 januari 2008 16:50

Är det passande att ha fritidsledare som uppenbarligen har inställningen "Mina barn, andras ungar"? Det tycker inte jag! Dom torde väl vara fan så neutral, eller?

Och inte kan jag tänka mej att det är deras uppgift att fostra andras barn, gällande vad dom gör på sin fritid, utanför ungdomsgården? Det är en sak att de regler som finns på en ungdomsgård ska följas...givetvis! Men där går väl gränsen för deras befogenhet?


Visst säger man till ungar lite då o då, om man kommer på dom med att göra någonting som inte är okej...men som ungdomsledare tar man väl inte upp det med personen i fråga efter det har hänt....för att dom har hört det på byn?! Har du tagit på dej ett jobb, som innebär arbete med andras ungdomar, så ska du väl inte gå in i det jobbet med en massa fördomar mot de flesta ungdomar i bagaget?!


Nej, kan du inte se samma värde i andras barn, som i dina egna, så ska du inte vara bland andras ungar heller! Då kan du stanna hemma, o förfasa dej över andras ouppfostrade ungar, o titta suktande på din/dina egna, som förmodligen aldrig har gjort ett enda misstag!


Var professionell, om du ska arbeta med andras barn...för mej lutar det åt lite mobbing! Och det är ju ett fint föredöme...? Eller?


GROW UP!!

Här under en bild på två av mina barn...Malin o Julia!

Vackert, inte sant? :)

Av Åsa - 10 januari 2008 12:49

Av de tre härliga, underbara ungar jag har....så måste jag säga att Julia är den som har varit värst vad det gäller att testa sin stackars mamma:)

Fast det är klart...Magda var inte heller en dans på rosor, men Malin var då utan tvekan den "mesigaste"...o det säger jag med all kärlek i rösten! :)


Ja, dom är verkligen olika...men vad som skiljer Julia från dom andra, är väl snarare att hon "vågar" säga mer än dom andra gjorde:) Och med vågar menar jag inte att jag bultade dom gul o blå om dom skulle gjort det, men dom hade respekt i alla fall! Kallade mej "kärring" bakom ryggen, istället för att kasta det rakt i ansiktet på mej.


Julia säger inte så såklart...hon är ju bara 5 år, o sånt hör tonåren till...men kaxig, det är hon i alla fall! :)


Idag när jag inte ville titta mer på henne när hon spelade ett spel, så sa hon att jag skulle lämna tillbaka hennes kudde (som jag lånat för stunden), sen så kunde jag ta o flytta härifrån! ;)

Inte första gången hon säger det men...ja, vad gör man annat än vänder sej om o försöker hålla sej för skratt? Men jag lyckas inte alltid med det heller!


När hon inte vill visa för någon att hon gråter, så tar hon båda pekfingrarna o petar i varsitt öga o säger: "De baja jinner, ja vet inte vajföj"

Hihi. Älskade unge:)


Idag vet jag inte vad som står på agendan....annat än att jag som vanligt tänker sitta o drömma mej bort, o inbilla mej att snart, snaaaart kommer jag att vinna pengar! Javisst...det lär ju ske. Suck.


Min Fina Julia....fotat av storasyster Malin!

Av Åsa - 8 januari 2008 23:53

Satt bara o funderade på min äldsta dotter och hennes funderingar kring hundraser. Hon verkar ju ha fallit för den vackra rasen Samojed, och det är ju absolut inget fel på dom. Men samtidigt så vill hon ju ha en liten hund också...och då har jag lösningen! Det är det mammor är till för;)


Så här är min dotters svar på Samojed/Liten hund!


Japansk Spets!!

Visst har jag rätt...två flugor i en smäll kan man säga;)


~~SÖT SOM EN SOCKERTOPP~~

Av Åsa - 8 januari 2008 10:32

...ja, en hel bukett av de vackraste rosor,

skulle jag vilja ge min bästa vän

Tina Svensson.

Jag kan aldrig i ord beskriva vad hon står för i mitt liv,

men med säkerhet vet jag

att vi alltid kommer att vara de bästa vänner!

Så olika vi är, men ändå så står du mej närmare än någon annan.

Jag litar på dej till hundra procent,

och jag känner bara kärlek för dej.

I love you.



Av Åsa - 6 januari 2008 19:11

Har ni slut på sillen? Då finns det på lager hos mej...har en hel del i utbudet faktiskt! Tänkte att en femma för en oöppnad burk borde vara överkomligt. Sen så kan pris diskuteras för dom som är öppnade...mellan en två, tre kronor kanske...beroende på hur många sillbitar det är kvar.


Nu har jag precis diskat undan all disk...och fått god hjälp av min lilla dotter:) Och då får hon naturligtvis höra vad hon är duktig som hjälper till! Men så här i smyg, så måste jag väl erkänna att det går väl både fortare o lättare om man får stå där själv:)


Amigo höll ju på att frysa ihjäl förut när vi var ut..:( trots att han har en tröja på sej, så hjälper inte det mot den bitande vinden! Han är ju nerklippt nu, efter operationen så...jaja, han vaknar väl till då i alla fall.


Nu känner jag lukten av nybryggt kaffe!

Ovido - Quiz & Flashcards